Hozzávalók:
(egy 25x20 cm tepsihez)
60 dkg karfiol lereszelve
2 tojás
2 ek. reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
1,5 ek. chia mag
1 ek.petrezselyemzöld, apróra vágva
frissen őrölt bors
só
1 ek. olívaolaj
3 ek.tejföl
cayanne bors (elhagyható)
10 szem koktélparadicsom
2 ek olívaolaj
Elkészítés:
- Egy tálba összekeverjük a karfiolt, a felvert tojásokat, a parmezánt, az összezúzott fokhagymát és a chia magot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fél óráig állni hagyjuk.
- Közben a sütőt bemelegítjük 180 fokra (légkeverés). Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd megkenjük olívaolajjal. Beleöntjük a masszát és egy evőkanál hátával jól lenyomkodjuk.
- A koktélparadicsomot egy tűzálló tálba tesszük, megszúrkáljuk egy hegyes késsel, meglocsoljuk olívaolajjal.
- Az előmelegített sütőben egyszerre megsütjük a tócsnit és a paradicsomot is.
- Tejföllel tálaljuk.
Cecil
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése