Hozzávalók:
64 darab kiflihez
25 g élesztő
1 tk. cukor
3 dl langyos tej
500 g liszt
1,5 dl olaj
2 tk. só
a tetejére:
1 tojássárgája
pár csepp tej
szezámmag
reszelt sajt
köménymag
Elkészítés:
- Langyos, cukros tejbe felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk belekeverjük a sót, hozzáadjuk az olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól kidagasztjuk, majd langyos helyen 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük.
- Négy egyenlő részre osztjuk, gombócot formálunk és letakarva 10 percet pihentetjük a tésztát. Majd a gombócokat egyesével kör alakúra nyújtjuk, jó vékonyra. (kb.30 cm legyen az átmérője) Pizzavágóval 16 egyenlő részre osztjuk és a szélesebb részüknél kezdve feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Konyharuhával letakarjuk és 20 percig kelesztjük.
- A tojássárgáját elkeverjük pár csepp tejjel (használhatunk egész tojást is) , megkenjük a kifliket. Majd megszórjuk ízlés szerint szezámmaggal vagy sajttal és köménymaggal.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kellemes sütögetést!
Cecil
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése